M&A

crosslaw heeft een uitgebreide ervaring in het bijstaan van kopers, verkopers of financiers in Belgische en internationale M&A transacties, waarbij bijstand wordt verleend aan kopers, verkopers en kredietverstrekkers.

Wij hanteren een pragmatische en kost-efficiënte aanpak waarbij wij uw risico zoveel als mogelijk trachten te beperken. Wij zijn de partner die u helpt om de deal te sluiten. Wij staan aan uw zijde al vanaf de eerste commerciële gesprekken, doorheen het due diligence onderzoek en bij de finale onderhandelingen waarbij elke fase in dit proces afgedekt wordt met ijzersterke juridische documentatie. Maar daar eindigen onze diensten zeker niet. Ook na de overname staan wij u graag bij. Van overname tot volledige integratie, u kan op ons rekenen.

Vaak is in een M&A-proces de betrokkenheid van verschillende rechtsdomeinen nodig. Daarom werken wij multidisciplinair samen met enthousiaste advocaten die elk expert zijn in hun respectievelijk  vakgebied. Voor internationale transacties hebben wij uiteraard bevoorrechte relaties met de beste buitenlandse advocatenkantoren.

Overname

Het overnemen van een bestaande onderneming is vaak de snelste manier om groei te realiseren. Samen met uw financieel adviseurs bepalen wij met u welke vorm van overname in concreto het meest gepast is om uw risico te beperken en de meerwaarde van de overname optimaal te benutten: overname van aandelen, overname van activa of complexe transacties.

Fusie en integratie

Ondernemingen fuseren om heel diverse redenen: de laatste  stap tot integratie na een succesvolle overname, efficiëntie en synergie, industriële consolidatie, enz. Integratie biedt vele voordelen voor zover de fuserende ondernemingen juridisch gezond zijn, zodat er geen risico kan bestaan op het infecteren van een gezonde onderneming ingevolge niet-ontdekte risico’s aanwezig in de fusiepartner. Wij voeren voor u een risicoanalyse uit en leiden u door de complexe regelgeving terwijl u zich onverminderd kan blijven concentreren op uw onderneming.

Joint venture

Een goede samenwerking met een andere onderneming kan ertoe leiden dat ondernemingen een meer duurzame en permanente relatie overwegen, terwijl eenieder toch zijn identiteit, strategie en activiteit wil behouden. Een joint venture, vaak beschouwd als “samenwonen voor het huwelijk”, is het uitgelezen vehikel om samen een nieuwe business te ontwikkelen zonder de verregaande gevolgen van een fusie te moeten dragen. Ook voor grote projecten van een kortere duur, is de joint venture in vele gevallen een perfecte oplossing. Wij staan u bij in de oprichting van een joint venture, bij het opstellen en onderhandelen van de aandeelhoudersovereenkomst en bij alle andere juridische uitdagingen die daarmee verband houden.

Contactpersonen

Onze experten